ivo degeling

Ervaringen van patiënten:

- Mieke Keij
- Richard Leij
- Ivo Degeling

- Terug naar homepage
 

”Bij het vooronderzoek van OMR ontdekten ze een gaatje in m’n netvlies, dat de van de TV bekende laserkliniek over het hoofd had gezien”

Patiënten ervaringen met Artiflex

“Scherp kunnen zien, zonder bril of lenzen” . Die reclameboodschap van de OMR sprak me aan. Want vanaf mijn 4e levensjaar ben ik brildragend (minus 5,5) en heb ook een tijdje contactlenzen gehad. Nu was ik al eens bij zo’n privé laserkliniek (bekend van TV) geweest, en dat was een zeer teleurstellende ervaring; Dat ik een gaatje in m’n netvlies heb, hadden ze daar niet eens gezien!

Hoe anders was het contact met OMR. Voor het vooronderzoek werd juist veel tijd uitgetrokken! Behalve dat het gaatje ontdekt werd, kreeg ik het advies om niet te laseren, maar een Artiflex lensje te laten implanteren. Direct werd er een afspraak gemaakt om het gaatje te herstellen. De oogarts vertelde letterlijk:” ik doe deze Artiflex operatie alleen in een gezond oog” Dit gaf mij een heel goed gevoel.

Nadat ik hersteld was van deze ingreep was de dag gekomen om een van de lenzen te laten plaatsen. Ik was meer opgewonden dan zenuwachtig voor de ingreep, nadat ik me had gemeld duurde het niet lang voordat ik in de ‘voorkamer’ terecht kwam, hier werd ik opgewacht door een dame, die mijn ogen druppelde en me op m’n gemak stelde.

Toen de druppels waren ingewerkt kwam de arts om het oog ‘af te tekenen’ en om me een injectie te geven. (hier zag ik het meest tegenop; is mij enorm meegevallen) Even later kwam het hoofd transport (Kees) me halen om mij naar de behandelkamer te rijden. Dat ging met een gezond gevoel voor humor.

Eenmaal aangekomen lag ik onder een soort microscoop. Van de operatie zelf heb ik niets gevoeld. Alleen die klem op het oog om deze open te houden vond ik een beetje irritant. De operatie was in een kwartiertje gepiept. Het oog werd verbonden en  mocht ik weer terug in de voorkamer waar ik () een overheerlijk bakje koffie kreeg.

Thuisgekomen  mocht ik zelf na een paar uur het verband er af halen. Ik kon met het geopereerde oog direct scherp zien, wel met een lichte waas, maar ik kon de ondertiteling op tv goed lezen. Slapen was een ander verhaal. Om te voorkomen dat je in de slaap in je ogen gaat wrijven moet je een hard plastic oogkap vastplakken voor het oog; die heb ik dus snel vervangen ik door een slaapmasker.

Een week later werd de tweede Artiflex lens geplaatst. De beide operaties zijn voortreffelijk verlopen. Ik kan niet anders zeggen dat het baliepersoneel , assistenten, het hoofd transport en de oogarts Dr Schyns voor een geweldig eindresultaat hebben gezorgd. Mijn zicht is zoveel beter dan met bril of lenzen. Maar een ding is gebleven: Na maanden grijp ik in de ochtend nog steeds naar mijn bril als de wekker is gegaan. Gelukkig wordt dit minder.

Bedankt voor de goede zorgen.

Ivo Degeling

  
             


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.