Ervaringen van patiënten:

- Mieke Keij
- Richard Leijs

- Ivo Degeling

- Terug naar homepage
 

Mijn oogverslag

Patiënten ervaringen met Artiflex

Hallo,

Ik ben Mieke Keij, werk als verpleegkundige in de psychiatrie en ben al 35 jaar met mijn ogen bezig. Mijn eerste brilletje kreeg ik met 10, geen pretje, dus zo snel als het mocht ben ik met contactlenzen begonnen.
Dat beviel me aanvankelijk goed.

Maar met de jaren kreeg ik toch angst. Mijn ogen werden steeds slechter. Hoelang kan ik lenzen dragen? Wat als ik weer aan de bril zou moeten? Zal ik laseren proberen? Maar wat als het niet lukt?  Dit soort vragen spookten telkens in mijn achterhoofd.

Vier jaar geleden kwam die gevreesde dag. Mij werd dringend verzocht het dragen van lenzen te minderen.  Daar sta je dan. Terug naar de bril, dacht ik, weinig keus uit de monturen, extra dun geslepen glazen die toch nog een
zware bril opleverde. Ik was er absoluut niet gelukkig mee. De tas die meegaat als je op reis gaat werd dikker: bril, lenzen, reserve bril, zonnebril met en zonder sterkte etc.

Op aanraden van een collega kwam ik in Roosendaal bij de Oogartsen Maatschappij terecht. Eerst bezocht ik de informatieavond. Ik voelde mijn enthousiasme groeien, maar ook twijfel, na lang dubben: ja, ik ga!
Uit de eerste onderzoeken bleek al snel dat laseren met mijn oogsterkte geen optie was. Maar wel kwam ik in aanmerking voor artisan/artiflex kunstlens. Nog even denken en sparen. In november 2007 heb ik de knoop doorgehakt.

De ingreep is zeer succesvol verlopen. Elk stap, ging met veel zorgvuldigheid en kundigheid gepaard. Dank aan iedereen. Ik vond het een spannende periode; dit vraagt wel even je tijd en je aandacht. Ik ben nu een maand of vier verder.  Ik kan het wel van de daken schreeuwen:
Ik kan alles zien, zonder dat ik iets hoef te doen. (trouwens dit al van dag één na de operatie!) Wat een ongekende luxe en gemak. Ik doe mijn ogen open en zie helder en goed.

Ik heb nu geen bril of wat dan ook nodig. Wat is slecht zicht dan eigenlijk een onderschatte handicap. Ik ben blij. Voor iedereen die nog twijfelt: Ga op onderzoek uit. Praat erover, stel je vragen, zoek ervaringsdeskundigen. Geloof me het is een heerlijke comfortabele manier van kijken! Ik vertel je
graag over mijn ervaringen.

Mieke Keij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
             


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.