Ervaringen van patiënten:

- Moniek van der Horst

- Meer info over Artisan
 

Had ik maar eerder voor
een Artisan implantlens gekozen


Patiënten ervaringen met Artisan...

Hallo,

Mijn naam is Moniek van der Horst. Ik ben werkzaam als optometrist op de poli oogheelkunde van het St. Franciscus ziekenhuis te Roosendaal. Sinds mijn 11e jaar draag ik contactlenzen, die steeds aangepast werden aan mijn toenemende min-sterkte.

Vanaf mijn 20e jaar bleef mijn sterkte stabiel, namelijk min 9 met een lichte cylindersterkte beiderzijds. Een hoge min-sterkte dus, die gelukkig goed werd gecorrigeerd met mijn contactlenzen waardoor ik gewend was aan een goede gezichtsscherpte. Toch voelde ik me een beetje “gehandicapt” op de momenten dat ik mijn contactlenzen niet in had en ook het dragen van een bril vond ik niet prettig.

Op de oogpoli hoorde ik regelmatig verhalen van mensen die d.m.v. een laserbehandeling of een implantlens zonder bril of contactlenzen konden functioneren. Ik begon me te verdiepen in de mogelijkheden van deze zogenoemde Artisan implantlens.  Gelukkig bleek tijdens het vooronderzoek dat beide ogen geschikt waren voor een dergelijke operatie. Na uitvoerig overleg met vrienden en collega’s besloot ik de stap te zetten: nu of nooit!

De operatie is ontzettend veilig, maar garantie krijg je nooit; ook al is de kans op complicaties nog zo klein, hij is er wel. In december 2004 werd ik aan beide ogen geopereerd. Er zat 1 week tussen de beide operaties. De operaties verliepen volgens plan; ikzelf heb er niets van gevoeld. Ik had erop gerekend dat het zicht niet meteen goed zou zijn. Dat mijn ogen de eerste weken nog zouden moeten herstellen, maar dit was niet het geval!

Al vanaf het moment dat ik het verbandje eraf haalde zag
ik scherp, en dat is vandaag de dag nog steeds het geval!
De periode met medicijnen druppelen begon en mijn zicht bleef goed, pijn heb ik nooit gehad. Ik kon ’s ochtends mijn wekker weer zien staan en er ging een wereld voor me open! Ik had gerekend op een brilletje voor de auto of het televisie kijken, wat ik ook niet erg had gevonden, maar zelfs dit is niet nodig. Achteraf gezien is het hele traject ontzettend meegevallen en goed verlopen; ik ben nog steeds razend enthousiast en kan mensen met zo’n hoge sterkte adviseren om een dergelijke operatie zeker in overweging te nemen. Het is de investering zeker waard geweest!

Moniek van der Horst

 

 

 

 


 


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.