- Artisan algemeen
- De Artisan behandeling
- in het kort

- Meest gestelde vragen
- Kosten en kleine letters
- Ervaringen van patiënten
- Meer informatie
- Terug naar homepage
 

De 8 meest gestelde vragen
over een Artisan Lens implantaat

1. Is de behandeling pijnlijk?
De ARTISAN behandeling is niet pijnlijk. Wel kan de verdovings injectie even pijn doen. Er is ook bijna nooit pijn na de ingreep, maar een droog of zandkorrelgevoel kan na de operatie wel voorkomen.

2. Wie komt in aanmerking voor een behandeling?
In principe kan bijna iedereen die een vertebril of contactlenzen draagt behandeld worden. U moet minimaal 18 jaar zijn en de sterkte van de ogen moet de laatste 2 jaar stabiel zijn. Uitzonderingen zijn lijders aan ernstige allergische oogontstekingen en andere oogziekten. Verder zijn bepaalde algemene ziekten zoals bijvoorbeeld suikerziekte of auto-immuunziekten (reuma) een reden voor afwijzing.

3. Zal ik nog een bril nodig hebben?
De bedoeling van refractie chirurgie is om uw bril ìweg te opererenî; in negen van de tien keer lukt dit ook. Met name bij mensen met hogere sterktes bestaat er de mogelijkheid dat zij bij bepaalde activiteiten (televisie kijken, autorijden, werk) toch nog een lichte bril nodig hebben. Een minder goed resultaat kan vaak met een aanvullende behandeling verbeterd worden.

4. Heb ik later een leesbril nodig?
Bij het bereiken van de middelbare leeftijd (rond het veertigste levensjaar) zult u een leesbril nodig hebben. Dit is volledig normaal en geldt ook voor mensen met ìnormaleî ogen, die nooit geopereerd zijn.

5. Kan ik dan nog contactlenzen dragen?
In principe kunt u nog wel contactlenzen dragen na een ARTISAN behandeling. De meeste mensen vinden het dragen van contactlenzen na refractiechirurgie echter niet nodig.

6. Wanneer mag ik weer douchen?
Onmiddellijk; maar laat geen water of zeep in de ogen stromen gedurende de eerste twee weken na de operatie.

7. Wanneer kan ik weer oog make-up gebruiken?
Het verdient aanbeveling om gedurende twee weken na de operatie geen oog make-up te gebruiken.

8. Is het resultaat blijvend?
In principe is het resultaat blijvend. Indien uw oog echter zelf niet stabiel is, bijvoorbeeld omdat uw bijziendheid nog toeneemt, zal de sterkte nog wel veranderen. In dat geval kan een aanvullende behandeling meestal een oplossing bieden.

 

 

Gedurende twee weken
na de operatie geen oog make-up!

 


 


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.