Ervaringen van patiënten:

- Annelia Luijkx
- Zahra Bourehtit-Lachhab
- Michael Smit

- Meer info over Lasik

 

De behandeling zelf
is mij 100% meegevallen...

Ervaringen met de PRK Laserbehandeling

Hallo,

Mijn naam is Annelia Luijkx en ik ben werkzaam bij de Oogartsen maatschap Roosendaal. Ogen hebben al heel lang mijn interesse. Als kind had ik al gehoord over ‘krasjes’ op het hoornvlies om de bril of lenzen overbodig te maken.
Dat wil ik ook was toen meteen mijn reactie, want ik vond het dragen van een bril maar niets. Helaas was ik te jong en waren mijn ogen daarom nog niet stabiel. Jammer. Dan maar contactlenzen. Vaak droeg ik zelf  maar 1 lens vanwege de irritatie. Toen ik overging op harde lenzen ging het iets beter met kijken maar ik bleef het vervelend vinden om een bril of lenzen te dragen.

Jaren later kwam ik zelf te werken als technisch assistente van een oogarts. Je raadt het al, dat was bij Dr. Schyns. Echter mijn ogen waren nog steeds niet stabiel. Voortdurend zag ik  mensen op de poli komen die zo blij waren dat ze geen bril of lenzen meer nodig hadden om goed te zien. Kon dat bij mij ook maar! Ondertussen was ik ook opgeleid om de vooronderzoeken te doen. Ik weet dus precies hoe het allemaal in zijn werk gaat. De risico’s van de behandelingen en alle ervaringen en resultaten van mensen die hier behandeld zijn.

Mijn linker oog was al jaren stabiel, maar rechts nog steeds niet. Omdat ik lange tijd alleen een linker lens gedragen had besloot ik om alleen dat oog te laten laseren. En dat was mogelijk! Mijn rechter oog is ongeveer –2 en van het sterkteverschil had ik nooit last. Mijn linker oog van –3,50 werd behandeld met de PRK laserbehandeling. Dit is de ‘pijnlijke’ methode dus ik was voorbereid op veel pijn en langere periode herstel.

De behandeling zelf is mij 100% meegevallen. Ik werk dagelijks samen met degene die mij nu ging behandelen dus dat is dan best spannend. Het ging allemaal heel vlot en vakkundig. Voor ik het wist zat de bandagelens (een soort beschermkapje) erop en kon ik naar huis. Daar nam ik een pijnstiller voor als de verdoving uitgewerkt zou raken maar de pijn viel mee. Sterker nog, ik had nadien een prima nachtrust. Twee dagen later mocht de bandagelens eraf en ook toen viel de pijn erg mee. Mijn zicht was na een week goed en na een week of vijf echt stabiel.Dit gebeurde allemaal in mei 2003 en nog steeds ben ik ontzettend blij. Vooral op vakantie of tijdens het sporten geniet ik er nog extra van. Ik zie 100% ook al is de sterkte niet precies op nul uitgekomen.

Oh ja, voor ik het vergeet: Mijn rechter oog is ondertussen ook stabiel maar omdat ik nooit problemen heb met zien laat ik het voorlopig niet behandelen. Het voordeel daarvan is dat ik later geen leesbril nodig zal hebben. Met veel plezier werk ik nu nog voor de oogartsen in Roosendaal en wie weet zie ik u daar.

Annelia Luijkx


 
 
             


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.