Ervaringen van patiënten:

- Annelia Luijkx
- Zahra Bourehtit-Lachhab
- Michael Smit

- Meer info over Lasik
 

O jee, waar ben ik
aan begonnen

Ervaringen met de PRK Laserbehandeling

Hallo,

Mijn naam is Zahra Bourehtit-Lachhab. Ik ben 31 jaar, heb 2 kinderen en ben parttime werkzaam bij de gemeente in Rucphen als Consulente bijzondere bijstand. Al vele jaren was ik niet gelukkig met mijn bril en ook mijn lenzen irriteerden me behoorlijk. Op een goede dag had mijn man zelf een afspraak bij de oogarts en nam voor mij een brochure mee over laserbehandelingen. Toen ging het balletje echt rollen….

Na een informatiebijeenkomst te hebben bijgewoond en een aantal vooronderzoeken te hebben doorlopen, besloten mijn man en ik om het advies op te volgen om een PRK-behandeling te ondergaan. Dit is de methode waarbij het bovenste laagje van het hoornvlies wordt weg gelaserd, waardoor er na de laserbehandeling een wondje overblijft, dat enige dagen nodig heeft om te herstellen.

Na onze kinderen onder te hebben gebracht, vertrokken mijn man en ik vroeg richting Antwerpen. Ik was op zich best rustig, ofschoon ik wist dat het pijn zou doen. Daar had de dokter me immers op gewezen. Maar omdat ik een hoge pijngrens heb, dacht ik: O.K. laat maar komen! De operatie verliep snel. Het pijnlijkste moment was het super koude water waarmee ze tijdens de operatie je ogen spoelen. Na de behandeling zijn we naar huis gegaan en ik kon nog wel wat zien. Maar naarmate wij dichter bij huis kwamen zag ik niets meer. Mijn ogen waren behoorlijk gezwollen. Ook begon een scherpe pijn langzaam op te komen.

Na wat pijnstillers ingenomen te hebben, heb ik wat kunnen slapen. Maar zodra deze uitgewerkt waren, heb ik een paar keer gezegd, “Ojee, waar ben ik aan begonnen”. De hersteltermijn bij een PRK behandeling is wat langer dan een Lasik behandeling (De ingreep waarbij ze een flapje maken). Het was maar goed dat mijn moeder zich had aangeboden om mij thuis te verzorgen want ik kon niets zien. Pas de vierde dag ging het weer redelijk. Het wondje herstelde zich daarna volledig en ik kan inmiddels heel scherp zien. De resultaten zijn zelfs meer dan 100%.

Ondanks de pijn en een paar dagen uit de roulatie te zijn geweest, is het echt de moeite waard geweest. Ik kan het dan ook iedereen, die er over twijfelt écht aanraden.  Het is een heerlijk gevoel om ‘s morgens op te kunnen staan en meteen alles perfect kunnen zien. Ik hoef niets meer op te zetten of in te doen. Heerlijk !

Zahra Bourehtit-Lachhab


 
 
             


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.