- Terug naar homepage
 

OMR Ooglidcorrectie

Binnen vier weken een heel ander gezicht!
Last van hangende oogleden of wallen onder uw ogen? Ziet u er onnodig vermoeid en bedroefd uit? Dan is een ooglidcorrectie een uitkomst. Met een kleine ingreep wordt overtollige huid en vet rond uw ogen weggehaald. Uw gelaat krijgt daardoor weer een vitale en positieve gezichtsuitdrukking.

Is een ooglidcorrectie iets voor mij?
Bijna iedereen kan een ooglidcorrectie ondergaan. Tijdens een halfuurdurend vooronderzoek worden uw ogen onderzocht. De resultaten ervan worden u in een persoonlijk gesprek met de behandelend oogarts medegedeeld. Indien u een positief advies ontvangt kunt u meestal binnen enkele weken geopereerd worden.

Wat houdt de ingreep precies in?
Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 30 minuten per oog en vindt onder plaatselijke verdoving plaats. De oogarts maakt een klein sneetje in de huidplooi van het bovenooglid en haalt daarna de overtollige huid en vet weg. Daarna wordt dit gehecht. Bij een eventuele correctie van het onderooglid geldt dezelfde procedure. Dan maakt de oogchirurg het sneetje precies onder de wimperlijn. Deze poliklinische ingreep vindt plaats in het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal.

Wanneer zie ik het eindresultaat?
Een week na de operatie vindt er een nacontrole plaats en worden de hechtingen verwijderd. Uw oogleden kunnen nog circa 2 a 3 weken licht gezwollen zijn. Na ongeveer acht weken is het eindresultaat van de ingreep bereikt.

Kosten
Per ingang van 1-1- 2005 wordt deze behandeling niet meer vergoed door de ziektekosten verzekeraars. De kosten bij Oogartsen Maatschap Roosendaal bedragen voor een ooglidcorrectie (een of twee ogen) €980,00.

 

 Voor de OMR ooglidcorrectieNa de OMR
ooglidcorrectieDoor op de afbeelding te klikken kunt u de Ooglidcorrectie brochure
als pdf downloaden.

 

 
             


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.