- Bezoek de informatieavond
- De kosten
- Doe de perspectief-test
- Terug naar homepage
 

Staar Expresse

De behandeling.
Staar is een ziekte, waarbij de ooglens vertroebelt.
Helder kunnen zien is dan na verloop van tijd niet meer mogelijk. Zelfs niet met een sterkere bril. Door het plaatsen van een minuscule kunstlens kan dit probleem tegenwoordig snel en doeltreffend verholpen worden.
De Oogartsen Maatschap Roosendaal (OMR) is al jarenlang een gerenommeerd centrum voor staaroperaties met een behandelmethode die uniek is

in Nederland: de Staar Expresse Behandeling.
Die is veilig, pijnloos en in dagbehandeling, maar vooral snel, omdat er nauwelijks wachttijden zijn.

Stap 1 - Hoe weet ik of ik staar heb?
De bekendste symptomen van staar zijn het zien van een wazig beeld en last hebben van licht. Als ook u deze klachten heeft? Laat u zich dan onderzoeken door de huisarts of uw eigen opticien. Zij kunnen adviseren of het verstandig is om de oogarts in te schakelen.

Stap 2 - Contact leggen met OMR
Bel tijdens kantoortijden OMR (0165-58 84 30). Vraag naar de Staar Expresse Behandeling en maak een afspraak. Binnen 10 werkdagen ondergaat u een gedegen poliklinisch onderzoek. Dat duurt gemiddeld een uur en er worden diverse metingen verricht. Dit onderzoek wordt vergoed door alle verzekeraars. Na afloop wordt u direct medegedeeld of een ingreep nodig is. Er wordt meteen een datum afgesproken voor de operatie. Tevens krijgt u een aantal schriftelijke instructies mee, hoe u zich moet voorbereiden op de dag van de operatie.

Stap 3 - De ingreep
Gemiddeld 3 à 4 weken na het onderzoek wordt u geopereerd in het dagbehandelingscentrum van het

Franciscus Ziekenhuis. De operatie duurt slechts 15 minuten. Met de voorbereidingen en de nazorg meegerekend bent u circa 3 uur in het ziekenhuis aanwezig. Onze behandeling begint bij bijna iedereen met een pijnloze oogdruppelverdoving. De injectieverdoving wordt door ons nog heel weinig toegepast. Daarna gaat u in uw gewone kleren naar de operatiekamer. Van de operatie zelf merkt u niet veel. Met de phaco-emulsificatie techniek wordt er door een minuscuul klein tunneltje in uw oogwand de troebele lens verwijderd en een vouwlensje aangebracht. Omdat het tunneltje zich zelf sluit is hechten niet meer nodig en duurt deze ingreep slechts een kwartiertje. Na de operatie krijgt u nog een druppelinstructie en kunt u naar huis.

Stap 4 - De controles
De eerste dag na de operatie moet u op de polikliniek komen ter controle. Vier weken later vindt de tweede en laatste controle plaats. Het uiteindelijke resultaat van een staaroperatie wordt na circa 4 weken bereikt. Dan kan ook uw nieuwe bril worden aangemeten.

 

 

stap 1stap 2stap 3stap 4Door op de afbeelding
te klikken kunt u
de Staarexpresse brochure als pdf downloaden.

 
             


© 2006 OMR Roosendaal. Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden.