Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Astigmatisme

Astigmatisme

Wat is astigmatisme? Wat zijn de symptomen van astigmatisme? En misschien een nog wel belangrijkere vraag; kunt u astigmatisme behandelen? Deze vragen beantwoorden wij voor u hieronder. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Betekenis astigmatisme

 

Astigmatisme is een cilindrische afwijking waarbij licht op het hoornvlies of de lens  onregelmatig wordt afgebroken. Normaal is het hoornvlies perfect rond, maar bij astigmatisme is het hoornvlies ovaal. Dit zorgt voor een ongelijke projectie met wazig zicht als gevolg. Bij astigmatisme heeft men problemen met ver en dichtbij zien.

 

Oorzaken astigmatisme

 

Er zijn nog geen directe oorzaken gevonden voor astigmatisme. Uit onderzoeken blijkt dat astigmatisme meestal aangeboren is. Het kan erger worden naarmate u ouder wordt. Hierdoor komen mensen er vaak op een latere leeftijd pas achter. Daarnaast kan astigmatisme veroorzaakt worden doordat het hoornvlies beschadigd is. Bijvoorbeeld door een operatie of ongeluk. Als laatst kan Keratoconus, een zeldzame aandoening, astigmatisme veroorzaken. 

 

Symptomen astigmatisme

 

Er zijn verschillende symptomen die duiden op een cilinder in het oog. Namelijk:

  • wazig zien 
  • moeite hebben met het zien van details doordat het scherpstellen van uw ogen lastiger gaat
  • vermoeide ogen
  • duizeligheid 
  • hoofdpijn
  • slecht zicht in het donker

Deze symptomen kunnen redelijk vervelend zijn bij sommige werkzaamheden in het dagelijks leven. Denk hierbij aan autorijden, tv kijken of op uw computer werken. U knijpt bijvoorbeeld met uw ogen wanneer u leest of de lantaarnpalen aan de snelweg zorgen voor een vervelende glare (schittering). Sommige mensen hebben onder andere ook last met het lezen van de ondertiteling op tv omdat deze wazig wordt. Zo zijn er veel dingen in het dagelijks leven waar u last van kunt hebben door astigmatisme. Om van deze vervelende symptomen af te komen is het belangrijk dat u zich laat behandelen.

 

 

Astigmatisme behandelen

 

Astigmatisme zorgt ervoor dat men heel wazig ziet. Dit kan gecorrigeerd worden met cilinderglazen. Echter, een bril of contactlenzen geneest niet, het maakt alleen het zicht scherper. Bij een heel ernstige vorm van astigmatisme helpt een bril of contactlenzen niet. Om astigmatisme te genezen is een chirurgische ingreep nodig. Refractiechirurgie kan hier een goede oplossing voor zijn. Bij ZorgeloosZien hebben we verschillende refractiechirurgische behandelingen om een cilinder afwijking te behandelen. De voorzetlens-implantatie of ooglaserbehandeling zijn twee goede manieren om astigmatisme te behandelen. Tijdens de gratis quickscan komen we er via een aantal oogmetingen achter of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling. Maak nu een afspraak en wie weet kunt u binnenkort uw ogen met cilinder laseren en het plezier in kijken weer terug krijgen!

Bent u klaar voor een bril- en lensvrij leven? Wij helpen u daar graag bij! Zonder bril en lenzen staat u op met een scherp zicht en heeft u minder last tijdens het autorijden, lezen, tuinieren en sporten.

zorgelooszien-ooglaseren

Vragen over het behandelen van astigmatisme?

 

Heeft u nog vragen over het behandelen van astigmatisme? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.