Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Behandelingen
  3. Ooglaserbehandeling PRK

Ooglaserbehandeling PRK

 

Hoe werkt ooglaseren?

Met behulp van een excimerlaser kunnen kleine hoeveelheden weefsel in het hoornvlies verwijderd worden. Hierdoor verandert de kromming van het hoornvlies en dus ook de oogsterkte. Deze ingreep is vooral effectief in de behandeling van bijziendheid, astigmatisme (onregelmatige lichtbreking) en bij een beperkte mate van verziendheid. Ooglaserbehandelingen zijn de meest toegepaste vorm van refractiechirurgie.

 

De methoden van ooglaseren vergelijken

Er zijn twee methoden van ooglaseren: PRK en Lasik. Wanneer we deze twee behandelingstechnieken van ooglaseren vergelijken met elkaar is er een belangrijk verschil.

Bij de Lasikbehandeling wordt eerst van de bovenkant van het hoornvlies een flapje gemaakt, waarna er een beetje weefsel van het hoornvlies verwijderd wordt met een hele kleine laserstraal. Daarna wordt het flapje weer teruggelegd.

Bij de PRK-behandeling wordt er geen flapje gemaakt maar een dun laagje aan de buitenkant van het hoornvlies – het epitheel – verwijderd. De laser wordt daardoor direct op het oppervlak van het hoornvlies toegepast.

 

Ooglaseren & risico

Veiligheid is topprioriteit voor ZorgeloosZien. Omdat men bij het ooglaseren minder risico loopt op complicaties met de PRK-behandeling ten opzichte van de Lasik-behandeling, hebben wij voor de PRK-methode gekozen. Deze methode is zeer veilig en al tientallen jaren erg succesvol.

Dit wil niet zeggen dat er helemaal geen kans is op complicaties en bijverschijnselen, maar de kans op ernstige complicaties is zeer klein. Bijverschijnselen komen soms voor maar zijn zelden storend. PRK is een heel veilige ooglaserbehandeling. De eerste paar dagen na de ooglaserbehandeling kan er wel pijn optreden, maar dit valt vaak erg mee door de maatregelen die we treffen. Meer hierover wordt uitgebreid behandeld in onze brochure die u onderaan deze pagina vindt.

 

De PRK-behandeling is echt heel veilig. Ik doe deze behandeling al sinds 2001 en heb nog nooit een ernstige complicatie hiermee gehad.
– Mario Schyns, oogarts/oogchirurg

 

Ooglaseren & herstel

De PRK-ooglaserbehandeling, creëert als het ware een schaafwondje bij het verwijderen van een dun laagje hoornvlies. Het kan daarom een aantal dagen duren voordat u van het ooglaseren hersteld bent. Dit schaafwondje is meestal binnen 4 dagen genezen, de eventuele pijn is dan ook weg. Meer hierover leest u ook in onze brochure.

 

Wat kost ooglaseren?

In onze prijslijst die u op de pagina ‘prijzen’ vindt, staat beschreven wat ooglaseren kost. Hier kunt u ook de kosten vergelijken van de verschillende behandelingen.

 

Ooglaseren verzekering & ooglaseren vergoeding

Veel mensen vragen zich af hoe het met ooglaseren en de verzekering is geregeld. Want krijgt u voor ooglaseren een vergoeding? Meestal dient u de kosten van een refractiechirurgische ingreep zelf te betalen. Soms komt het voor dat men aan bepaalde criteria voldoet voor een vergoeding in de basisverzekering (=medische indicatie). Dat wil zeggen dat de behandeling volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar; ZorgeloosZien kan deze behandeling ook leveren via het Bravis ziekenhuis. Meer hierover vindt u op onze pagina ‘prijzen’.


Ooglaseren ervaringen

Een oog laten laseren kan voor sommigen als een spannende ingreep worden gezien. Dit is logisch, ons team stelt u daarom graag gerust en begeleidt u gedurende het hele proces. Bent u benieuwd naar de ooglaser-ervaringen van patiënten die u al voor zijn gegaan? Op onze homepagina vindt u reviews van klanten die ondertussen het plezier in kijken weer terug hebben gekregen!

 

De volledige beschrijving van de ooglaserbehandeling PRK is te lezen in de brochure. Klik hieronder op de knop om deze te lezen.

Lees de volledige brochure ooglaserbehandeling PRK