Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Behandelingen
  3. Voorzetlens-implantatie Artiflex/Artisan

Voorzetlens-implantatie Artiflex/Artisan

Met een voorzetlens wordt vóór de natuurlijke lens in het oog een kunstlens geplaatst. Deze ingreep is vooral effectief in de behandeling van bijziendheid, astigmatisme (onregelmatige lichtbreking) en soms bij verziendheid.

 

Wat houdt een voorzetlens-lensimplantatie in?

Een voorzetlens-implantatie is een van de drie refractiechirurgische oogoperaties die wij uitvoeren om contactlenzen en brillen overbodig te maken. Bij deze oogoperatie plaatsen we een voorzetlens vóór de natuurlijke lens. Uw eigen lens blijft dus behouden.

Wij maken gebruik van een Artiflex lens en Artisan lens. Deze refractieve implantlenzen zijn uiterst betrouwbaar, stabiel en veilig. De Artiflex lens is de opvolger van de Artisan lens. Het verschil tussen de twee is dat de Artiflex lens flexibel is. Hierdoor is het mogelijk de lens door een kleine incisie te plaatsen. Een Artiflex- en Artisan-implantlens kan ook weer uit het oog verwijderd worden. Mocht uw oogsterkte achteruit gaan dan kan de voorzetlens dus ook vervangen worden. Soms wordt in deze gevallen een aanvullende laserbehandeling gedaan (Bioptics).

In veruit de meeste gevallen heeft u na een lensimplantatie geen bril of contactlenzen meer nodig. Zo helpen wij u weer het plezier in kijken terug te krijgen! ’s Ochtends vroeg wakker worden en direct kunnen zien is een verademing.

 

Zijn mijn ogen geschikt voor een lensimplantatie?

Of uw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie wordt duidelijk bij onze quickscan. We meten dan uw oogsterkte en doen we nog meerdere testen. De oogarts adviseert vervolgens of we met een refractichirurgische ingreep uw oogsterkte kunnen verbeteren en welke ingreep dan het best bij uw situatie past.

Een voorzetlens-implantatie wordt voornamelijk toegepast voor de correctie van bijziendheid tussen -2 en -23 dioptrie.

 

Lensimplantatie kosten

De kosten van onze refractiechirurgische ingrepen vindt u op onze pagina ‘prijzen’. Hier vindt u ook informatie over wanneer een lensimplantatie wordt vergoed. Meestal dient u de ingreep zelf te betalen, dit wordt verder toegelicht op deze pagina en kunnen wij ook bespreken tijdens een quickscan.

 

Lensimplantaat herstel

Een lensimplantaat wordt met een zeer kleine snede in het oog aangebracht. Dit herstelt meestal snel. Meestal kunt u na enkele dagen al goed zien en kan het tweede oog al een week later geopereerd worden. Een Artiflex/Artisan voorzetlens-implantatie is een operatie die vaak wordt uitgevoerd en ook zeer veilig is. Er is slechts een zeer kleine kans dat er complicaties optreden, en wanneer dit voorkomt zijn ze ook meestal goed op te lossen. Meer hierover leest u in onze brochure die u onderaan deze pagina vindt.

De volledige beschrijving van de voorzetlens Artiflex/Artisan is te lezen in de brochure. Klik hieronder op de knop om deze te lezen.

Lees de volledige brochure Voorzetlens-implantatie Artiflex/Artisan