Bel ons: 088 706 9103 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Behandelingen
  3. Voorzetlens-implantatie EVO ICL

Voorzetlens-implantatie ICL & Artiflex/Artisan

Met een voorzetlens wordt vóór de natuurlijke lens in het oog een kunstlens geplaatst. Deze ingreep is vooral effectief in de behandeling van bijziendheid, astigmatisme (onregelmatige lichtbreking) en soms bij verziendheid.

 

Wat houdt een voorzetlens-lensimplantatie in?

Een voorzetlens-implantatie is een van de drie refractiechirurgische oogoperaties die wij uitvoeren om contactlenzen en brillen overbodig te maken. Bij deze oogoperatie plaatsen we een voorzetlens vóór de natuurlijke lens. Uw eigen lens blijft dus behouden.

ZorgeloosZien is de enige in de regio die gecertificeerd is tot het gebruiken van de ICL, ook wel de Implanteerbare Collamer Lens genoemd. Deze zachte en flexibele lens wordt veilig tussen de iris en natuurlijke lens geplaatst, zonder het hoornvliesweefsel te verwijderen. Doordat de lens is gemaakt van collageen, kan het oog de lens erg goed verdragen. Met biocompatibiliteit, geen droge ogen, verwijderbaarheid en uitstekend nachtzicht biedt de ICL zeer hoge comfort en kwaliteit. De snelle procedure en het snelle herstel zorgen ervoor dat u snel kan terugkeren naar uw dagelijkse bezigheden zonder veel beperkingen.

Tevens kunnen we gebruik maken van een Artiflex lens en Artisan lens. Deze refractieve implantlenzen zijn uiterst betrouwbaar, stabiel en veilig. De Artiflex lens is de opvolger van de Artisan lens. Het verschil tussen de twee is dat de Artiflex lens flexibel is. Hierdoor is het mogelijk de lens door een kleine incisie te plaatsen. Een Artiflex- en Artisan-implantlens kan ook weer uit het oog verwijderd worden. Mocht uw oogsterkte achteruit gaan dan kan de voorzetlens dus ook vervangen worden. Soms wordt in deze gevallen een aanvullende laserbehandeling gedaan (Bioptics).

In veruit de meeste gevallen heeft u na een lensimplantatie geen bril of contactlenzen meer nodig. Zo helpen wij u weer het plezier in kijken terug te krijgen! ’s Ochtends vroeg wakker worden en direct kunnen zien is een verademing.

 

Zijn mijn ogen geschikt voor een lensimplantatie?

Of uw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie wordt duidelijk bij onze quickscan. We meten dan uw oogsterkte en doen we nog meerdere testen. De oogarts adviseert vervolgens of we met een refractichirurgische ingreep uw oogsterkte kunnen verbeteren en welke ingreep dan het best bij uw situatie past.

Een voorzetlens-implantatie wordt voornamelijk toegepast voor de correctie van bijziendheid tussen -2 en -23 dioptrie.

 

Lensimplantatie kosten

De kosten van onze refractiechirurgische ingrepen vindt u op onze pagina ‘prijzen’. Hier vindt u ook informatie over wanneer een lensimplantatie wordt vergoed. Meestal dient u de ingreep zelf te betalen, dit wordt verder toegelicht op deze pagina en kunnen wij ook bespreken tijdens een quickscan.

 

Lensimplantaat herstel

Een lensimplantaat wordt met een zeer kleine snede in het oog aangebracht. Dit herstelt meestal snel. Meestal kunt u na enkele dagen al goed zien en kan het tweede oog al een week later geopereerd worden. Een Artiflex/Artisan voorzetlens-implantatie is een operatie die vaak wordt uitgevoerd en ook zeer veilig is. Er is slechts een zeer kleine kans dat er complicaties optreden, en wanneer dit voorkomt zijn ze ook meestal goed op te lossen. Meer hierover leest u in onze brochure die u onderaan deze pagina vindt.

De volledige beschrijving van de voorzetlens Artiflex/Artisan is te lezen in de brochure. Klik hieronder op de knop om deze te lezen.

Lees de volledige brochure Voorzetlens-implantatie Artiflex/Artisan