Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Bijziendheid

Bijziendheid

Wat is bijziendheid?

 

Bijziendheid is een afwijking in het oog waarbij men dichtbij scherp ziet en onscherp ziet wanneer hij of zij in de verte kijkt. Normaal als men in de verte kijkt vallen lichtstralen precies op het netvlies. Bij bijziendheid vallen de lichtstralen vóór het netvlies in plaats van er op. Oorzaken hiervoor zijn dat het oog te lang of te bol is. Bijziendheid wordt uitgedrukt in ‘minsterktes’.

 

Oorzaken bijziendheid

 

Bijziendheid kan erfelijk bepaald zijn maar het kan ook ontstaan door levensstijl. Bijziendheid kan ontstaan als er te lang naar iets dichtbij wordt gekeken. Denk hierbij aan lezen of naar een scherm kijken. Je ogen raken dan gewend aan het dichtbij kijken. Wanneer bijziendheid wordt ontwikkeld, wordt je oogbol langzaam ovaal.

 

Bijziendheid behandelen

 

Indien u bijziend bent is de kans groot dat wij u kunnen behandelen. Bijziendheid kan behandeld worden door het dragen van een bril of contactlenzen. Deze zorgen ervoor dat het licht precies op het netvlies valt, waardoor je weer scherp kunt zien. Wij begrijpen dat u liever een oplossing heeft waarbij het dragen van een bril of lenzen niet nodig is. Wij bieden dan de oplossing in de vorm van een refractiechirurgische behandeling. Voor bijziendheid kan een voorzetlens-implantatie of een ooglaserbehandeling een geschikte oplossing zijn. Via onze gratis quickscan komt u erachter, door middel van een oogmeting, of u in aanmerking komt voor een behandeling. Dus meld u vandaag nog aan!

zorgelooszien-ooglaseren

Vragen over het behandelen van bijziendheid?

 

Heeft u nog vragen over het behandelen van bijziendheid? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.