Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Actueel
  3. Feiten & fabels over ooglaseren

Ooglaseren is een populaire behandeling die wordt gebruikt om verschillende oogproblemen te corrigeren, zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Het is een veilige en effectieve manier om het gezichtsvermogen te verbeteren zonder het gebruik van contactlenzen of brillen. Er zijn echter veel feiten en fabels over ooglaseren die de ronde doen, en het is belangrijk om deze te begrijpen voordat u een beslissing neemt over deze behandeling. In deze blog zullen we enkele van de meest voorkomende feiten en fabels over ooglaseren uitlichten.

 

Feit: Ooglaseren is een veilige procedure

Moderne ooglaserbehandelingen zijn zeer veilig en worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde technologieën en apparatuur. De risico’s van complicaties bij ooglaseren zijn zeer laag en de meeste patiënten ervaren slechts milde bijwerkingen zoals droge ogen, wazig zicht en gevoeligheid voor licht, die meestal vanzelf verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling.

 

Fabel: Ooglaseren is pijnlijk

Ooglaseren is over het algemeen geen pijnlijke procedure. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u oogdruppels om het oog te verdoven, waardoor er geen pijn of ongemak wordt ervaren tijdens de behandeling. Na de behandeling kan u enig ongemak ervaren, maar dit is meestal mild en kan worden verlicht met pijnstillers.

 

Feit: Ooglaseren kan het gezichtsvermogen permanent verbeteren

Ooglaseren is een permanente oplossing voor oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Het kan het gezichtsvermogen van een persoon aanzienlijk verbeteren en de afhankelijkheid van contactlenzen of brillen verminderen of zelfs elimineren.

 

Fabel: Ooglaseren kan leiden tot blindheid

Het risico op blindheid als gevolg van ooglaseren is zeer laag. De meeste complicaties die kunnen optreden tijdens de behandeling zijn tijdelijk en kunnen worden gecorrigeerd met medicijnen of extra behandelingen. Ernstige complicaties zoals blijvende vermindering van het gezichtsvermogen of blindheid zijn zeer zeldzaam.

 

Feit: Ooglaseren is niet voor iedereen geschikt

Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor ooglaseren. Mensen met bepaalde oogaandoeningen, zoals glaucoom, staar, keratoconus en ernstige droge ogen, komen mogelijk niet in aanmerking voor deze behandeling. Het is belangrijk om een grondig onderzoek te ondergaan en een consult te hebben met een ervaren oogarts voordat u besluit om ooglaseren te ondergaan. Wilt u erachter komen of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling? Meld u aan voor de gratis quickscan!

 

Fabel: Ooglaseren kan worden uitgevoerd door elke oogarts

Ooglaseren is een gespecialiseerde procedure die alleen kan worden uitgevoerd door een ervaren refractiechirurg met de juiste training en certificering. Het is belangrijk om een gerenommeerde en gecertificeerde refractiechirurg te kiezen die gespecialiseerd is in ooglaserbehandelingen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief wordt uitgevoerd.

 

We hopen u met deze blog meer geïnformeerd te hebben over de fabels en feiten over ooglaseren. Wilt u nog meer weten? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag.