Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Nazorg ooglaseren

Nazorg ooglaseren

Een refractiechirurgische ingreep is een operatie waarbij de sterkte van de ogen wordt gecorrigeerd. Veelal denken mensen hierbij gelijk aan ooglaseren. Bij een ooglaserbehandeling wordt een laser gebruikt om de vorm van het hoornvlies te veranderen. Dit wordt gedaan om de oogafwijkingen te corrigeren, zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. De ingreep wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt meestal niet langer dan een uur.

Echter zijn er bij ZorgeloosZien meerdere behandelingen mogelijk om uw oogafwijking te corrigeren. Tijdens onze gratis quickscan en vooronderzoek, komen wij er door meerdere onderzoeken achter of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling en welke behandeling het beste bij u past.

Een mogelijke alternatief voor ooglaseren is het implanteren van een voorzetlens, wat een andere refractiechirurgische ingreep is. Deze ingreep kan geschikt zijn voor patiënten die niet in aanmerking komen voor ooglaseren of als het hoornvlies te dun is. De nazorg na deze behandeling is vergelijkbaar met die van ooglaseren.

 

Nazorg na een ooglaserbehandeling

Na de ooglaserbehandeling moet de patiënt de nodige nazorg ondergaan om het herstelproces te optimaliseren. Het is belangrijk om de ogen te beschermen tegen fel licht en zonlicht door het dragen van een zonnebril. Ook is het belangrijk om de ogen niet te wrijven en geen make-up te gebruiken gedurende enkele weken na de behandeling. Hoe lang dit geldt vertellen wij u uitgebreid voordat u behandeld wordt. Wij geven u alle nodige informatie en zorgen ervoor dat u compleet voorbereid bent op de behandeling.

 

Symptomen na ooglaseren

Na de ooglaserbehandeling kunnen patiënten last hebben van droge ogen, verminderd zicht, gevoeligheid voor licht en wazig zien. Deze symptomen zijn normaal en kunnen enkele dagen tot enkele weken aanhouden. Het is belangrijk om de medicatie voorgeschreven door de arts strikt te volgen en alle geplande afspraken voor controles en follow-up bezoeken na te komen. Echter ervaren veel mensen geen vervelende complicaties en houden symptomen maar kort aan. Veelal horen we dat patiënten na een behandeling al snel weer voor 100% kunnen zien. U hoeft na een behandeling uw dagelijkse routine daarom ook niet volledig om te gooien omdat u al snel weer kunt autorijden en andere taken kunt uitvoeren waarbij u volledig zicht nodig heeft.

 

Herstel ooglaseren

Over het algemeen is de herstelperiode na een ooglaserbehandeling kort en relatief pijnloos. Veel patiënten ervaren verbeteringen in hun zicht binnen enkele dagen na de ingreep. Het is echter belangrijk om de instructies van de oogarts op te volgen zodat u in een paar dagen weer helemaal zorgeloos kunt zien. Zonder bril of lenzen.

 

Het kan bij enkele gevallen voorkomen dat er nog een herbehandeling nodig is. Maar maak u vooral geen zorgen want alle nacontroles en eventuele herbehandelingen zitten in de prijs inbegrepen. Daarnaast voorzien wij u van alle nodige informatie voordat u een ingreep ondergaat en weet u dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

zorgelooszien-ooglaseren

Vragen over de nazorg na een ingreep?

 

Heeft u nog vragen over onze behandelingen of de nodige nazorg en herstelperiode? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.