Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Ouderdomsverziendheid

Ouderdomsverziendheid

Wat is ouderdomsverziendheid?

 

Ouderdomsverziendheid wordt ook wel ouderdoms-leeszwakte of presbyopie genoemd. Ouderdomsverziendheid is het proces waarbij de ooglens na middelbare leeftijd minder flexibel wordt. Hierdoor hebben de oogspieren minder grip op de lens, waardoor ze minder gekromd kan worden. Het gevolg hiervan is dat de oog minder bol gemaakt wordt. Dit is hetgeen wat nodig is om van dichtbij scherp te zien. Dit ontstaat vaak rond het 45e levensjaar. De meeste mensen hebben dan een extra (+) glas nodig om dichtbij te kunnen lezen. Deze ouderdoms-leeszwakte is volstrekt normaal en staat los van een eventueel bestaande afwijking.

 

 

Symptomen ouderdomsverziendheid

 

Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op ouderdomsverziendheid. 

  • Hoofdpijn
  • Vermoeide ogen
  • Moeite hebben met lezen bij weinig licht
  • De neiging hebben uw boek ver van uw af te houden om scherp te kunnen lezen

 

 

Ouderdomsverziendheid behandelen

 

Al deze symptomen zijn erg vervelend en kunnen het plezier in kijken belemmeren. Niet meer met plezier een boek of de krant kunnen lezen of in een restaurant de menukaart niet kunnen lezen zijn voorbeelden van belemmeringen als gevolg van ouderdomsverziendheid. We begrijpen dat u hier graag vanaf wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden om ouderdomsverziendheid te behandelen. De eerste mogelijkheid is het aanschaffen van een leesbril, computerbril of een leesgedeelte toevoegen in je brillenglazen of contactlenzen. Bent u het zat om steeds de leesbril te moeten zoeken? Dan is refractiechirurgie, zoals een vervanglens-operatie, een goede mogelijkheid. Met onze gratis quickscan komt u erachter of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling. Meld u nu gratis aan en wellicht bent u over een paar weken van uw leesbril af!

zorgelooszien-ooglaseren

Vragen over het behandelen van ouderdomsverziendheid?

 

Heeft u nog vragen over het behandelen van ouderdomsverziendheid? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.