Bel ons: 088 706 8920 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Verziendheid

Verziendheid

Wat is verziendheid?

 

Verziendheid is een afwijking in het oog waarbij je voorwerpen van dichtbij niet scherp kan zien. Normaal als je naar iets kijkt wat dichtbij is, vallen lichtstralen op het netvlies. Bij verziendheid vallen de lichtstralen achter het netvlies. Dit zorgt ervoor dat er een wazig beeld ontstaat. Verziendheid wordt uitgedrukt in ‘plussterktes’.

 

Oorzaken verziendheid

 

Verziendheid kan twee oorzaken hebben, namelijk dat het oog te kort is of dat de ooglens te plat is. Bij verziendheid vallen de lichtstralen achter het netvlies, waardoor je wazig ziet. Kinderen en jongeren kunnen dit verschil opheffen door te accommoderen. Verziendheid kan dus aangeboren zijn maar daarna weer herstellen. Er moet echter wel gecontroleerd worden of dit daadwerkelijk gebeurt. Volwassen mensen hebben meer moeite met accommoderen. Verziendheid kan dan ook pas later ontstaan, vaak op middelbare leeftijd. Dit wordt ook wel ouderdomsverziendheid genoemd.

 

Verziendheid behandelen

 

Verziendheid kan alledaagse dingen, zoals lezen of schrijven, belemmeren. Daarbij kan het hoofdpijn en vermoeidheid van de ogen veroorzaken. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom is het belangrijk dat verziendheid wordt behandeld. Dit kan door middel van het dragen van een bril of contactlenzen. Het zicht wordt dan weer scherper. Bent u uw bezoekjes aan de opticien zat?. Dan bieden wij een passende oplossing, namelijk een refractiechirurgische behandeling, bijvoorbeeld een vervanglens operatie. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een behandeling? Neem dan deel aan de gratis quickscan! Tijdens deze quickscan voeren we verschillende oogmetingen uit en zo komen we erachter of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling. Als uw ogen geschikt zijn volgt het vooronderzoek, waarna we u kunnen voorbereiden op de operatie. De stappen die u moet doorlopen zijn erg gemakkelijk. Meld je nu vandaag nog aan en wie weet bent u binnen een paar weken van uw bril of lenzen af!

zorgelooszien-ooglaseren

Vragen over het behandelen van verziendheid?

 

Heeft u nog vragen over het behandelen van verziendheid? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.