Bel ons: 088 706 9103 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Actueel
  3. Voorbereiding op ooglaseren

Een ooglaserbehandeling biedt de mogelijkheid om af te rekenen met de afhankelijkheid van brillen en contactlenzen, zodat u kunt genieten van een leven met helder en scherp zicht. Een goede voorbereiding op een ooglaserbehandeling is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw behandeling haalt. Door de juiste stappen te nemen en goed geïnformeerd te zijn over het proces, legt u de basis voor een succesvolle en zorgeloze ervaring. Bij ZorgeloosZien begeleiden we u graag door dit proces, zodat u vol vertrouwen kunt uitkijken naar een leven zonder bril of lenzen.

 

Quickscan, vooronderzoek en beslissing

 

Bij ZorgeloosZien begrijpen we dat een goede voorbereiding essentieel is voor een succesvolle ooglaserbehandeling. Voordat u de stap zet naar helder zicht zonder bril of lenzen, doorloopt u een zorgvuldig proces dat begint met een quickscan. Deze snelle screening geeft ons een eerste indruk van uw ogen en helpt ons te bepalen of u in aanmerking komt voor verdere onderzoeken. Bij positieve resultaten volgt een uitgebreid vooronderzoek, waarbij diverse metingen worden verricht om uw ogen grondig te analyseren. Op basis van de resultaten nemen we samen met u de belangrijke beslissing om verder te gaan met ooglaseren. Zodra u heeft besloten om refractiechirurgie te willen ondergaan, begeleiden we u naar de volgende stappen in het proces.

 

Een informatiepakketje en oogdruppels

 

Als onderdeel van uw voorbereiding ontvangt u van ons een speciaal informatiepakketje. Dit pakketje bevat waardevolle materialen om u te helpen bij de voorbereidingen die u thuis moet treffen. We vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen naar de behandeling toeleeft. 

 

Daarnaast ontvangt u drie recepten voor oogdruppels die u nodig heeft tijdens het herstelproces na de operatie. Het is belangrijk dat u deze druppels tijdig bij de apotheek ophaalt. Houd er rekening mee dat de apotheek mogelijk de druppels moet bestellen, dus zorg ervoor dat u het recept minimaal een week van tevoren inlevert. Zo bent u verzekerd van de benodigde medicatie op het juiste moment.

 

Lensdragers 

 

Voor lensdragers gelden enkele specifieke richtlijnen. Indien u harde contactlenzen draagt, dient u deze ten minste 4 weken vóór de operatie niet meer te gebruiken. Bij zachte contactlenzen volstaat een periode van 2 weken zonder lenzen voorafgaand aan de operatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat uw ogen zich optimaal kunnen voorbereiden op de ingreep.

 

Op de dag van de operatie vragen we u om geen make-up, parfum of huidcrème te gebruiken. Dit is van belang om ervoor te zorgen dat uw ogen in een schone en optimale conditie verkeren voor de behandeling. 

 

Instructieformulier voor de periode na de operatie

 

Bij ZorgeloosZien begrijpen we dat een zorgvuldige nazorg van groot belang is voor een succesvol herstel. Daarom ontvangt u van ons alvast een instructieformulier met waardevolle informatie over de periode na de operatie. Door deze informatie vooraf te ontvangen, kunt u zich rustig voorbereiden op de periode na de operatie.

 

Bij ZorgeloosZien staan we voor een grondige en zorgvuldige voorbereiding op uw ooglaserbehandeling. Ons team van deskundige professionals begeleidt u stap voor stap door het proces, zodat u met vertrouwen naar de behandeling toewerkt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een quickscan. Wij staan klaar om u te helpen weer Zorgeloos te Zien!