Bel ons: 088 706 9103 / Mail ons: info@zorgelooszien.nl
  1. Home
  2. Team

Team ZorgeloosZien

Het team van ZorgeloosZien staat onder leiding van oogarts/oogchirurg Mario Schyns. Samen met Moniek van der Hortst (HBO optometrist) en Annelia Haast (Technisch Oogheelkundig Assistente) zorgen zij behalve voor kwalitatief hoogstaande behandelingen, er ook voor dat u wordt gerustgesteld in uw zorgen en dat u tijdens de behandeling ten alle tijden goed wordt geïnformeerd over het vervolg.
 
M. Schyns:
Na zijn studie geneeskunde heeft hij eerst onderzoek gedaan bij Dr. J. Worst en het Interuniversitair Oogheelkundig Instituut te Amsterdam, alvorens hij de opleiding tot oogarts startte in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Enige tijd na het beëindigen van de opleiding tot oogarts specialiseerde hij zich in de refractiechirurgie; dit zijn behandelingen met als doel het wegopereren van de bril. Daartoe volgde hij vele nationale en internationale cursussen en congressen. Hij voltooide zijn specialisatie in Excimer Laser bij de wereldberoemde Prof. I.G. Pallikaris namens de European Society of Cataract and Refractive Surgeons.
 
Door zijn inmiddels 20 jaar lange ervaring met refractiechirurgie maakt dat hij maatwerk kan leveren voor vele oogheelkundige afwijkingen en is hij een gepassioneerd promoter van het veilig toepassen van de verschillende technieken om zo mensen een beter zicht, zonder bril of contactlenzen, te bezorgen. Precisie, nauwkeurigheid en zorgvuldigheid zijn eigenschappen die in de oogheelkunde een vereiste zijn om zorgvuldig met iemands zicht om te gaan, en om tot een goed resultaat te komen. Zijn patiënten waarderen deze zorgvuldigheid en betrokkenheid, en dat zorgt velen ook na verhuizing nog terug naar Roosendaal komen.
 
 
Moniek van der Horst:
In 2002 ben ik afgestudeerd als HBO optometrist aan de Hogeschool van Utrecht en in 2006 heb ik mijn bachelor of marketing gehaald aan Avans Hogeschool Breda. Sinds 2002 ben ik werkzaam als optometrist op de oogpoli van het Bravis ziekenhuis.
Naast de “algemene spreekuren” met vooral pathologie heb ik mij in de loop van de jaren gespecialiseerd in de refractiechirurgie. Het geven van informatie avonden; doen van vooronderzoeken of het controleren van de ogen van klanten die behandeld zijn; dit alles maakt mijn werk leuk en uitdagend! Niet iedereen is hetzelfde; iedereen heeft specifieke eisen aan het zicht voor werk, sport en hobby’s en dan is het kunnen geven van advies op maat een vereiste. Aangezien ZorgeloosZien zowel de ooglaserbehandelingen, voorzetlens-implantaties als de vervanglens-operaties aanbiedt, is het zodoende mogelijk voor iedereen een persoonlijk advies te geven. Of ik zelf ook behandeld ben? Ja zeker! Met mijn sterkte van ruim min 10 heb ik in 2004 gekozen voor Artisan implantlenzen waardoor ik nu al jaren volledig bril onafhankelijk ben. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik dat niet veel eerder heb laten doen ; -).
 
Annelia Haast:
In 2018 al 25 jaar in dienst en nog steeds ga ik met plezier naar mijn werk. Als technisch oogheelkundig assistente ben ik verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste metingen met behulp van geavanceerde apparatuur. Bijzonder om vele ontwikkelingen in de oogheelkunde mee te mogen maken in al die jaren. Prachtig vind ik het om bij te leren op congressen en bijscholingen in Nederland en in het buitenland. Zo heb ik al veel ervaring opgedaan. In 2003 heb ik zelfs ervaren hoe het is om zelf een PRK-ooglaserbehandeling te ondergaan bij drs. M. Schyns. Ik ben daar elke dag nog blij mee.

Meer weten, bekijk dan onze behandelingen of neem contact met ons op